torsdag 19. april 2012

Kommentar til Ellen om sammensatte tekster

Har skrevet en kommentar til Ellen om sammensatte tekster. Er imponert over hennes produksjon av animasjon. Håper etter hvert jeg også klarer å nærme meg noe av kompetansen
http://ellendah.blogspot.com/2012/02/den-stygge-andungen.html?showComment=1334866165003#c1658912742482521369

Kommentar til informasjonskompetanse

Kommentar til å bruke informasjonsnavet netvibes hos Birgit


http://birgitkr.blogspot.com/

Kommentarer til Nancy om Tenkeverk

Jeg har skrevet en kommentar til Nancv rundt emnet dataspill.
 http://nancyn-nancy.blogspot.com/2012_04_01_archive.html

Fremtidens teknologiske læringsmåter.

Jeg tror at utstrakt bruk av digitale - teknologi i elevens hverdag vil gi nye læringsmåter og større muligheter for variasjon. Jeg tror at det er lurt vi har vekt på det sosiokulturelle perspektiv i forhold til bruk av digitale - teknologi, slik at arenaer for samarbeid på nettet blir en vesentlig del i elevens læring.

Implementering av digitale læringsverktøy på ulike nivå:

Full implementering:
1. Ikke noe bestemt læreverk
2. Aktiv bruk av wiki (wikispaces, pbworks) og googledokumenter til samarbeid, konstruksjon av kunnskap og publisering
3. Aktiv bruk av sosial bokmerking, f. eks. etablering av gruppe i delicious.
4. Oppretting av felles rss-leser f. eks Netvibes-side for gruppen
5. Aktiv bruk av fagspesifikke digitale verktøy
[PPT] 

Fremtidens skole i et digitalt perspektiv

om.ndla.no/.../Fremtidens_skole_i_en_digital_virkelighet_1%5B2%5.

Evt: Blogg, twitter, ning-nettverk, facebook-side

Spennende å følge med på om læringsarenane klarer å følge med på den teknologiske utviklingen i samfunnet. Det vil bli utfordringer, spesielt økonomisk. Hver enkelt læringsintutisjon må stadig oppdatere seg med godt digitalt verktøy, som koster penger. Her må det prioriteringer til.

tirsdag 17. april 2012

Refleksjonsoppgave. Elevers informasjonskompetanse.

Barn og unge er noen resere til å bruke nettet til å finne informasjon i dag. Jeg har en datter som en stund ble kalt frøken Googel. Hun brukte googel så fort hun lurte på noe. Her kunne hun finne svar på mye forskjellig. Men etter en stund oppdaget hun at det var ikke all informasjon som var helt korrekt eller at den ikke var oppdatert. Et eksmpel var at hun gikk inn på et nettsted for å finne ut hvem som er den franske presidenten. Svaret hun kom med var Jacgues Chirac.
Altså å stole på all informasjonen og glemme å se ettet når dette er blitt lagt ut er en viktig detalj. Jeg mener det er viktig å lære barn god informasjonskritikk og prøve flere kilder før eleven bestemmer seg hvilken kilde som har mest korrekt informasjon

Netvibes Informasjonsnav

Jeg har laget meg informasjonsnav, en netvibes hvor jeg lagt inn RSS leser linker som er til interesse for meg. Dette er en smart måte å samle mye og ny informasjon på synes jeg. Ved å legge til RSS slipper jeg å gå inn på mange nettsider for å finne informasjon om forskjellige emner. Alt blir samlet på Netvibes siden.  Her har jeg lagt inn naturfag sider, sciencesider, blogger og miljøsider. Ved å gå inn her ser jeg hva som er nytt til enhver tid. Kult.
Da er det viktig at en lærer seg til å bruke denne siden og legger den som favoritt, slik at den blir brukt slik det er tenkt.
Hvordan man kan bruke i skole sammenheng er jeg kanskje mer usikker på. Det må eventuelt være i prosjekter hvor man skal finne mye stoff om et enkelt emne. Da kan det være mulig å la elevene få sette opp sin egen RSS - leser, men læreren og eleven må utforske og organisere informasjonen sammen slik at stoffet blir knyttet til et bestemt tema i et prosjekt.